Upway Helpcentrum logo
Upway Helpcentrum logo

Alle artikelen

Begrijpen van de Kilometerstand van een refurbished fietsBijgewerkt 3 months ago

Hoe wordt de kilometerstand van een elektrische fiets berekend?

De totale kilometerstand van een fiets kan je gewoonlijk aflezen op de kilometerteller van het computersysteem, net zoals bij auto's. Je kunt deze gegevens bekijken als ze op het display van de fiets staan door in te zoomen op de foto van het stuur van de fiets (de 7e foto) op een specifieke fietspagina op onze site.

Bosch kilometerteller voor een Gazelle Arroyo C7+ fiets (93.4 km)

Wanneer de elektrische fiets geen computerdisplay heeft, kunnen we deze informatie verkrijgen door een diagnostisch onderzoek uit te voeren met bepaalde software.

Waarom hebben sommige fietsen een zeer lage kilometerstand?

De fietsen die door Upway worden verkocht, komen van zowel consumenten als professionele verkopers. Veel van onze fietsen waren oorspronkelijk overstock van lokale fietsenwinkels; in andere gevallen gebruikte de vorige eigenaar de fiets simpelweg niet veel. Hoe dan ook, alle fietsen bij Upway worden door onze monteurs geïnspecteerd en refurbished.

Wanneer wordt de kilometerstand van een fiets als hoog beschouwd?

De natuurlijke reflex is om een elektrische fiets te vergelijken met een auto, waarvan de staat gemakkelijk kan worden samengevat door zijn totale kilometerstand. Deze vergelijking is echter onjuist, omdat de slijtage van een elektrische fiets niet direct gekoppeld is aan het gebruik.

Het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets is de batterij: in onze gids over batterijen leggen we uit waarom een elektrische fiets 20.000 kilometer kan bereiken zonder enige significante verslechtering in zijn bereik, mits deze goed onderhouden is.

Zo is zelfs een fiets met enkele honderden kilometers op de kilometerteller nog jong (gegeven dat de batterij goed onderhouden is, vooral in de winter)!

💡 Bij Upway gaan al onze fietsen door de handen van onze professionele monteurs, die een volledige mechanische en elektrische diagnose uitvoeren. We vervangen batterijen met onvoldoende capaciteit (minder dan 80% van de oorspronkelijke capaciteit) en alle onderdelen die vatbaar zijn voor slijtage die niet in optimale staat zijn (banden, ketting, kabels...).

Al onze fietsen komen ook met een garantie van één jaar op het frame, de motor, de batterij en de elektrische componenten.

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee