Upway Helpcentrum logo
Upway Helpcentrum logo

Alle artikelen

Elektrische fiets maten: De perfecte pasvorm vindenBijgewerkt 3 months ago

Een elektrische fiets online kopen kan een bron van zorg zijn als het gaat om het vinden van de perfecte match. Maak je geen zorgen! Upway heeft een eenvoudige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat je een fiets krijgt die precies goed voor je is.

Hoe wordt je maatadvies berekend? Waarom wijkt dit soms af van de gegevens die door de fabrikant worden verstrekt?

In sommige gevallen hebben de fabrikanten geen aanbevolen minimale en maximale hoogte. In deze gevallen zal het team van Upway een nauwkeurige meting van elke fiets zijn zitbuisgrootte in onze werkplaats nemen - berekend als de afstand van de trapas tot de bovenkant van de zitbuis - en dit dan omzetten in een minimale en maximale grootte, rekening houdend met het feit dat het zadel verstelbaar is.

Met andere woorden, de minimale grootte die door Upway wordt aangegeven, garandeert dat je je voet op de grond kunt zetten wanneer het zadel op de laagste stand is afgesteld. Deze gegevens zijn ook gekruist met duizenden metingen van fietsen die al door onze werkplaats zijn gegaan; je kunt vertrouwen op onze aanbevelingen om er zeker van te zijn dat de fiets bij je past.

Vereenvoudigde maten (S, M, L...) worden soms door fabrikanten gebruikt om hun catalogi gemakkelijker te begrijpen. We tonen ze wanneer ze rechtstreeks op het fietsframe of op de website van de fabrikant staan, en berekenen ze zelf wanneer de fabrikant ze niet verstrekt. In elk geval moet je deze maat niet alleen als richtlijn gebruiken, maar ook kijken naar specifieke hoogte-aanduidingen en zelfs de framegeometrie voor een echt nauwkeurig beeld.

💡 Bij Upway heb je 14 dagen na ontvangst van je fiets om deze te retourneren. Als je je realiseert dat de elektrische fiets niet past of dat de positie niet bij je past, neem dan eenvoudigweg contact op met ons team om je fiets te retourneren of om te ruilen.

Verschillende maten werken: welke moet ik kiezen?

Als er twee verschillende maten beschikbaar zijn, raden we onze klanten aan om de kleinere van de twee te kiezen. Dit komt omdat het altijd mogelijk is om het zadel te verhogen, terwijl het onmogelijk is om het verder te verlagen.

Als je net onder de minimale maat (of boven de maximale maat) zit die op onze site staat aangegeven, is het zeer waarschijnlijk dat de fiets niet geschikt voor je is. In dat geval kun je het "Lichaamslengte" filter gebruiken om alleen die fietsen te zien waarvan de maat geschikt voor je is. Je kunt ook contact opnemen met ons team om dit te verifiëren!

Waartoe dient de zitbuismrootte die op jullie site is aangegeven?

De zitbuis is het deel van het frame vanaf het midden van de trapas tot aan de zadelpenklem. Het wordt gedeeltelijk gebruikt om de geometrie van de fiets te specificeren. Als je de maat van je zitbuis al weet (bijvoorbeeld door de maat van je oude fiets op te meten), kun je daarnaar verwijzen met de maat op onze productpagina.

Zo niet, raadpleeg dan onze maataanbevelingen, die gemakkelijker te lezen zijn!

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee