Upway Helpcentrum logo
Upway Helpcentrum logo

Alle artikelen

Hoe onderhoud ik mijn Upway fiets dagelijks?Bijgewerkt 3 months ago

Het onderhouden van een elektrische fiets lijkt veel op het onderhoud van een gewone fiets, maar vanwege de elektrische componenten zoals de accu, motor en het scherm, plus het feit dat e-bikes vaak intensiever gebruikt worden, is regelmatig onderhoud nog belangrijker. Hier volgen enkele tips om je fiets in topconditie te houden:

  1. Routineonderhoud in de winkel: Een jaarlijkse check-up door een specialist is cruciaal om de levensduur van je e-bike te maximaliseren. Deze controle richt zich vooral op de elektrische systemen, slijtage en afstelling van remmen en transmissie, software-updates, en de algemene veiligheid van de fiets.
  2. Accu-onderhoud: De accu is het hart van je e-bike. Enkele eenvoudige tips zoals regelmatig opladen (idealiter bij 20-30% resterende capaciteit), opslaan op een droge plek bij kamertemperatuur, en de accu laten controleren na een val of schok, helpen de levensduur te verlengen.
  3. Schoonmaken van je fiets en onderdelen: Regelmatig schoonmaken voorkomt dat vuil en modder slijtage veroorzaken. Gebruik een vochtige doek en specifieke reinigingsproducten en vermijd hoge druk om schade aan elektrische componenten en lagers te voorkomen.
  4. Onderhoud van de transmissie: Vuil is de grootste vijand van je aandrijving. Zorg voor een ontvetter, borstels en smeermiddel om je transmissie schoon en goed gesmeerd te houden.
  5. Banden: Controleer regelmatig de bandenspanning voor comfort, veiligheid en om de levensduur van je banden te verlengen. Inspecteer ook de staat van de banden op slijtage of schade.
  6. Software-updates: Blijf op de hoogte van software-updates die je fiets efficiënt en veilig houden. Deze updates kun je vaak bij je lokale dealer krijgen of, bij sommige moderne systemen, zelf uitvoeren via een mobiele app.

Door deze onderhoudstips te volgen, zorg je ervoor dat je elektrische fiets langer meegaat en beter presteert.

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee