Upway Helpcentrum logo
Upway Helpcentrum logo

Alle artikelen

Ik ruil een speedbike in, welke documenten zijn hiervoor nodig?Bijgewerkt 7 months ago

Een speedbike behoort tot de categorie bromfiets (klasse B) en heeft: een motor die ondersteuning biedt tot een snelheid van maximaal 45 km/uur en een maximaal vermogen van 4 kW.

Indien je een speedbike overneemt van je klant, moet je er eerst zeker van zijn dat je alle nodige documenten verzamel en oplaadt in de tool bij “speedbike certificaten” alvorens de fiets te versturen:

  1. COCHet Europees gelijkvormigheidsattest (Certificate of Conformity of COC). Dat is een document van de fabrikant waarop de volgende gegevens staan:
    • het voertuigidentificatienummer
    • de precieze technische kenmerken van het voertuig.
  2. Kentekenbewijs 2 delen: Het inschrijvingsbewijs of kentekenbewijs is een grijs- en geelkleurig document voor het inschrijven van de speedbike. Dit document levert bewijs dat het voertuig is ingeschreven bij de DIV / RDW.
  3. Bewijs van schrapping (België)/ Bewijs van vrijwaring (Nederland): Als jouw klant beslist om zijn nummerplaat niet te bewaren voor zijn nieuwe fiets hebben wij een bewijs van schrapping/ vrijwaring nodig. Jouw klant kan zijn officiële kentekenplaat afgeven in een postkantoor of postpunt / RDW. De schrapping / vrijwaring gebeurt onmiddellijk en is gratis. Jouw klant ontvangt dan meteen een schrappingsattest op zijn naam.

Meer info : hier (België) / hier (Nederland).

Let op: Bij het versturen van je fiets vragen we je vriendelijk om alle documenten te verzamelen in een envelop. Voeg deze envelop samen met de oplader van de fiets toe aan een zak die stevig aan het stuur bevestigd is.

! Bij het ophalen van de fiets raden we aan om de transporteur een foto te laten maken van alle documenten die zich in de zak bevinden. Dit zorgt voor een extra bevestiging van de aanwezige stukken tijdens het transport.




Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee