Upway Helpcentrum logo
Upway Helpcentrum logo

Alle artikelen

Hoe meld ik een schade (diefstal of breuk)?Bijgewerkt 3 months ago

Hoe geef ik een diefstal of schade van mijn fiets aan?

Is je fiets gestolen? Doe dan eerst aangifte bij de politie. Dit is verplicht. Je kunt online een voorlopige aangifte doen en aan het eind een afspraak inplannen met de politie op een moment dat jou uitkomt.

Vervolgens klik je op "Een claim indienen" in je persoonlijke omgeving op de website van Evy. Volg daar de instructies om Evy alle nodige informatie te geven (inclusief het bewijs van aangifte als je fiets gestolen is). Het is belangrijk om zoveel mogelijk details over de diefstal te verstrekken om het proces te versnellen.

Wat gebeurt er daarna?

Je claim wordt door Evy beoordeeld en, bij goedkeuring, op de volgende manier afgehandeld:

  • Gestolen fiets: Je ontvangt de aankoopprijs van de fiets terug, zonder aftrek van eigen risico. Ook alle accessoires die vastzaten aan de fiets en tegelijk met de fiets zijn gekocht, worden vergoed tegen aankoopprijs. De vergoeding vindt plaats na eigendomsoverdracht van de fiets -aan de verzekeraar.
  • Kapotte fiets: Je wordt doorverwezen naar de reparatiepartner van Evy om een afspraak te maken. Evy betaalt de kosten voor de gedekte schade direct aan de reparateur, die jou vooraf zal informeren over eventuele kosten die voor jouw rekening komen voor niet-gedekte reparaties, voordat deze worden uitgevoerd. Als je fiets niet gerepareerd kan worden, ontvang je de aankoopprijs van de fiets terug, exclusief accessoires.

Belangrijk: anders dan bij veel verzekeringen, heeft je contract geen eigen risico en daalt de waarde van je fiets niet over tijd. Dit betekent dat je een vergoeding krijgt zonder dat er een vast bedrag vanaf wordt getrokken.

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee