Upway Helpcentrum logo
Upway Helpcentrum logo

Alle artikelen

Ik kan mijn fiets niet monterenBijgewerkt 3 months ago

Heb je je fiets net ontvangen en vind je het lastig om deze in elkaar te zetten? Hier volgt wat advies.

Stap 1: Zet het stuur terug op zijn plaats

Je fiets wordt geleverd met het stuur 90° gedraaid. Draai het stuur 90° terug zodat het loodrecht op de fiets staat, met aandacht voor de juiste richting zodat de remkabels niet verstrikt raken.

Daarna dien je de stuurpenbouten aan te draaien met het bijgeleverde gereedschap, zodat het stuur vastgezet wordt. Hieronder enkele voorbeelden van stuurpenindelingen met de aan te draaien bouten gemarkeerd in groen:

Voor stuurpennen met een ongebruikelijke indeling, draai alleen de groen gemarkeerde bouten aan, zonder de rode aan te raken:

Verticale schroef die zich soms onder een afdekking bevindt

Verticale schroef die verborgen zit onder een hendel die met de hand omhoog kan worden gebracht door met je duim een palletje boven de hendel te verschuiven

Horizontale schroeven

De helling van het stuur kan aangepast zijn voor transportbescherming. Gebruik het meegeleverde gereedschap voor aanpassingen.

4 horizontale schroeven

Verstelbare helling met een handbediende hendel

Stap 2: Bevestig de pedalen

Belangrijk: De pedalen zijn niet identiek en hebben een unieke schroefrichting. Het is essentieel om deze instructies nauwkeurig te volgen om schade te voorkomen.

Rechter- en linkerpedaal

Identificeer eerst het rechterpedaal (gemarkeerd met "R") en het linkerpedaal (gemarkeerd met "L"). Zonder markering is het linkerpedaal meestal te herkennen aan ribbels op de as:

De manier waarop elk pedaal is vastgeschroefd.

De pedalen zijn niet in dezelfde richting vastgeschroefd: het rechterpedaal is met de klok mee vastgeschroefd en het linkerpedaal tegen de klok in:

Pedaal rechts: met de klok mee vastschroeven.Pedaal links: rechtsom draaien INVERSE.

Begin met de hand vast te draaien. Forceer niet als je voelt dat het pedaal niet gemakkelijk vastschroeft: je zou de schroefdraad van de cranks kunnen beschadigen. Controleer in plaats daarvan of je het juiste pedaal monteert, in de juiste richting en onder de juiste hoek. Een moersleutel wordt gebruikt om de pedalen vast te draaien. Soms wordt ook een inbussleutel gebruikt. In alle gevallen wordt dit gereedschap meegeleverd.

Heb je nog steeds problemen met het monteren van je fiets? Neem hier contact met ons op.

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee